Din takstmann i Vestfold, Telemark og Agder

Tlf 41 19 46 17

Skadetakst

Har uhellet vært ute, og du har fått skade på din bolig? En skade på huset kan oppleves dramatisk, enten det er brann eller vannskade.

Du ønsker selvsagt et mest mulig riktig oppgjør for din skade, og det er viktig å få en oversikt så raskt som mulig, men det er viktig å være oppmerksom på noen ting:

Når du kontakter forsikringsselskapet vil de si at de sender sin egen takstmann. Disse takstmenn er betalt av forsikringsselskapet, og vil således tilstrebe å lage taksten så lav som mulig. Forsikringsselskaper har ingen enerett på taksering av skader, du kan selv velge takstmann, og selv om du kanskje må betale det selv, kan det lønne seg.

Advokat Joakim Stensland, skriver bl. a i en artikkel på nettavisen:

"Du bør innhente egen skadetakst og snakke med ulike entreprenører før forsikringsselskapets taksmann kommer og ser på skaden. Forklaringen på det er da må forsikringsselskapet ta hensyn til denne dokumentasjonen når de utarbeider sin skadetakst.Da unngår du å komme i en situasjon hvor du må krangle med forsikringsselskapet om at deres skadetakst er feil. Forsikringsselskapet er nemlig tilbakeholdne med å fravike andre faglige vurderinger i sine takster.Gjør de det, vil det underbygge skadetakserers nøytrale rolle"

 

Hele artikkelen kan du lese her:


HJEM          OM OSS          SALG          OPPFØRINGER          TILBAKERINGING          KONTAKT